Ο Σωτήρης Μουρίκης γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1959 στο Κιάτο Κορινθίας. Είναι παντρεμένος με την χειρούργο οδοντίατρο Ελένη Δρίτσα και έχουν ένα παιδί τον Κωνσταντίνο 6μιση ετών και άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο της συζύγου του τον Βασίλη 18 και τον Κώστα 16 ετών. Όλοι μαζί διαμένουν στα Ίσθμια Κορινθίας.

Μετά την συνταξιοδότηση του από την Ολυμπιακή Αεροπορία επιχειρηματικά ξεκίνησε το ΙΚΤΕΟ AUTOVISION Κορίνθου όπου συμπληρώνει 13 χρόνια λειτουργίας ενώ επέκτεινε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες με τη δημιουργία στο χώρο της εστίασης εδώ και 4 χρόνια του Restaurant – Βar Sea & Sand στην Κρυφή παραλία της Ισθμίας.

Αποτέλεσε από το 1976 ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Κιάτου μαζί με τον Αναστάση Παπαληγούρα.

Το Μάιο του 1982 υπηρέτησε τη θητεία του στην Ελληνική Αεροπορία για δύο χρόνια ως προγραμματιστής ιπτάμενων και δορυφορικών συστημάτων.

Από το 1978 έως το 1985 εργάστηκε ως προσωπικό εδάφους και με τις εσωτερικές μετατάξεις του 1985 ως ιπτάμενος φροντιστής.

Το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά στο Συμβούλιο ιπτάμενων Φροντιστών και Συνοδών και μέχρι το 1993 διετέλεσε Α΄Αντιπρόεδρος.

Ταυτόχρονα το 1992 εκλέχθηκε για πρώτη φορά και στην Ομοσπονδία -ΟΣΠΑ-.Το 1994 ως επικεφαλής δικής του ανεξάρτητης παράταξης κατέβηκε στις εκλογές όπου και εξελέγη πρόεδρος των ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών μέχρι και το 2003 όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Από το 1992 εκλέγονταν συνεχώς μέλος της Ομοσπονδίας.Κομματικά ανήκε στη ΔΑΚΕ και τη ΓΣΕΕ και ήταν πάντα ενεργός με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε μετά από απόφαση του τότε υπουργού Χ.Βερελή

Το 2002 κατήλθε υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές στο Κιάτο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε ψήφους χάνοντας το Δήμο για 26 ψήφους.

Το 2006 με τον ίδιο δήμαρχο Άγγελο Τσουλούφα διπλασίασε τις ψήφους του και εκλέχθηκε στη β΄θεση ως Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Το 2010 εγκατέλειψε χάριν της οικογένειας την πολιτική.